Nieuws

Video: ‘Philips Pensioenfonds legt uit’

22 december 2023

Video: ‘Philips Pensioenfonds legt uit’

In 2026 gaat voor u een pensioenregeling gelden die aansluit bij de nieuwe wettelijke regels voor pensioen zoals vastgesteld in de Wet toekomst pensioenen. U krijgt dan een eigen ‘pensioenpot’. Uit uw pensioenpot krijgt uw straks uw maandelijkse pensioeninkomen. Wij krijgen regelmatig vragen van deelnemers over hoe dit straks precies werkt. In de videoreeks 'Philips Pensioenfonds legt uit' gaan we in op de meest gestelde vragen. Inmiddels zijn de eerste twee afleveringen beschikbaar. 

In de eerste video geeft Directeur Pensioenen Mike Pernot antwoord op de vraag: “Kan mijn pensioenpot leegraken als ik ouder word dan gemiddeld?” Hierover kunnen we duidelijk zijn: ook straks krijgt u pensioen zolang u leeft. In de video legt Mike Pernot dit verder uit aan de hand van een voorbeeld. 

In de tweede video gaat Directeur Beleggingen Anita Joosten in op de vraag: “Gaat mijn pensioen straks maandelijks meebewegen?” Het korte antwoord is: nee, uw pensioen gaat niet iedere maand veranderen. Wat wel iedere maand gaat meebewegen is uw persoonlijke pensioenpot, afhankelijk van het rendement op de beleggingen.

 

Ga naar uitlegvideo’s